Προσοχή συναγερμός χωρίς σύνδεση ΚΛΣ δεν είναι ολοκληρωμένη ασφάλεια

Πέντε λόγοι που ο συναγερμός χωρίς σύνδεση στο Κέντρο Λήψεως Σημάτων (ΚΛΣ) αποτελεί ημίμετρο ασφάλειας.

1] Σε περίπτωση ενεργοποίησης του συναγερμού σας, λόγω απόπειρας διάρρηξης ή άλλους λόγους είναι απίθανο να ενεργοποιηθούν οι περίοικοι. Είτε από φόβο, είτε από αμέλεια συνήθως δεν κινητοποιούνται οι γείτονες, ούτε καλούν την Αστυνομία. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγο να μην εφησυχάζετε, έστω και αν έχετε οπλίσει ή συντηρήσει σωστά τον οικιακό συναγερμό σας.

2] Ακόμα και αν βρίσκεστε εντός της οικίας δεν προστατεύστε στο κτύπημα του συναγερμού. Σε πολλές περιπτώσεις όταν ενεργοποιείται ο συναγερμός και βρισκόμαστε στο σπίτι μας, ειδικά τις νυκτερινές ώρες, μας διατρέχει ένα αίσθημα έντονης ανησυχίας ή και φόβου, μέχρι να διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην ασφάλεια μας. Ο λόγος είναι ότι δεν γνωρίζουμε εάν έγκαιρα θα μας προστατέψει κάποιος σε περίπτωση απόπειρας διάρρηξης.

3] Σε περίπτωση που απουσιάζετε είστε εκτεθειμένοι στο θέμα της ασφάλειας. Όταν βρισκόμαστε εκτός οικίας, ή είμαστε σε διακοπές, δεν έχουμε εικόνα του τι συμβαίνει στην οικία μας σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί το σύστημα της ασφάλειας. Άλλος ένας σοβαρός λόγος να ανησυχούμε για την περιουσία μας όταν δεν είμαστε εκεί για να ελέγξουμε το τι πραγματικά συμβαίνει.

4] Δεν γνωρίζουμε εάν ο συναγερμός μας είναι σωστά συντηρημένος. Έχει διαπιστωθεί ότι σημαντικός αριθμός περιστατικών διάρρηξης, συμβαίνουν επειδή πολλοί συστήματα ασφάλειας δεν είναι σωστά συντηρημένα, είτε από αμέλεια, είτε από άγνοια. Ο λόγος είναι ότι ο συναγερμός δεν στέλνει αδιάλειπτα κωδικοποιημένα μηνύματα στο ΚΛΣ και έτσι δεν ενημερωνόμαστε εάν ο συναγερμός λειτουργεί απρόσκοπτα ή για οτιδήποτε άλλο λαμβάνει χώρα εντός του χώρου μας.

5] Αδυναμία ενημέρωσης της Αστυνομίας και της έγκαιρης άμεσης επέμβασης του Περιπολικού. Εάν ενεργοποιηθεί ο συναγερμός σας, είτε είστε εντός της οικίας, είτε απουσιάζετε και δεν υπάρχει σύνδεση με το ΚΛΣ, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι, ώστε να επέμβουν έγκαιρα για να αποτρέψουν με την παρουσία τους ενδεχόμενη εγκληματική δραστηριότητα. Πολύ σημαντικός λόγος για να ενεργοποιήσετε άμεσα μια σύνδεση με το ΚΛΣ.

Συνοψίζοντας, ο συναγερμός χωρίς σύνδεση στο Κέντρο Λήψεως Σημάτων (ΚΛΣ), δεν είναι ολοκληρωμένη ασφάλεια και είναι πολύ σημαντικό να το αποφύγουμε.

Το σύστημα συναγερμού πρέπει να στοχεύει στη διασφάλιση της περιουσίας και την προστασία των αγαπημένων μας προσώπων, μέσω της αποτροπής μίας διάρρηξης ή και της ενημέρωσης των αρμοδίων σε περίπτωση εισβολής ή άλλου συμβάντος.

Σας προτείνουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να αναβαθμίσετε την ασφάλεια σας, υιοθετώντας τη σύνδεση με το ΚΛΣ ή να αναβαθμίσετε το ΚΛΣ τοποθετώντας τη συσκευή GPRS για αδιάλειπτη λειτουργία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ & ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS

 

Union Security Ασφαλώς δίπλα σας!