6+1 Συμβουλές για να προστατέψετε την μηχανή σας από κλοπή

Είστε κάτοχος μηχανής; Αν ναι, τότε θα γνωρίζετε ήδη πως η προστασία της μοτοσυκλέτας από κλοπή δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Για αυτό άλλωστε το συγκεκριμένο πρόβλημα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα των μεγάλων πόλεων.
Η Union Security συμμερίζεται την ανησυχία σας και συγκέντρωσε για εσάς μερικές απλές και χρήσιμες συμβουλές για να σας βοηθήσει να προστατέψετε την μηχανή σας από επιτήδειους.
#1. Πάντοτε να κλειδώνετε το τιμόνι. Όσο απλό και αν ακούγεται εμποδίζει τον ληστή από το να πάρει τον έλεγχο της μηχανής σας και να την μετακινήσει σε κάποιο απομονωμένο σημείο.
#2. Προμηθευτείτε υψηλής ποιότητας αλυσίδες και μην ξεχνάτε να τις χρησιμοποιείτε. Μπορεί να φαίνεται σαν λύση της προηγούμενης δεκαετίας, άλλα είναι ιδιαίτερα χρηστικές και σίγουρα θα δυσκολέψουν το έργο του κάθε επιτήδειου. Επίσης, προνοήστε να μην βρίσκονται κοντά στο έδαφος ή σε τοίχο, ώστε ο ληστής να μην βρίσκει αντίσταση για να τις παραβιάσει.
#3. Ο συναγερμός είναι από τα πιο δημοφιλή μέτρα, που συνήθως παίρνουμε, ώστε να προστατέψουμε την περιουσία μας. Έτσι, και στην περίπτωση της μοτοσυκλέτας, θεωρείται απαραίτητος. Φροντίστε ο συναγερμός που θα εγκαταστήσετε να έχει δυνατό θόρυβο, ώστε να μην το αγνοεί κανένας (όσο συνηθισμένοι και αν είμαστε σε τέτοιου είδους θορύβους της πόλης).
#4. Η εγκατάσταση GPS μηχανισμού για την παρακολούθηση τυχόν κινήσεων της μηχανής είναι απαραίτητη. Με την πρόοδο της τεχνολογίας αυτού του είδους οι συσκευές είναι πολύ προσιτές οικονομικά. Φροντίστε η συσκευή να βρίσκεται σε κρυφό σημείο και να είναι φορτισμένη. Προτιμήστε τις συσκευές εντοπισμού με την τεχνολογία της κάρτας SIM, καθώς είναι πολύ αξιόπιστες.
#5. Να παρκάρετε τη μηχανή σας σε μέρη τα οποία είτε έχετε εύκολη οπτική επαφή, είτε έχουν κόσμο ή φωταγωγούνται καλά, σε περίπτωση που είναι βράδυ.
#6. Φροντίστε να σταθμεύετε τη μηχανή σας τακτικά σε διαφορετικά σημεία, έτσι ώστε να μην γίνεται στόχος περαστικών.
#7. Όταν γυρίζετε σπίτι, πάντοτε να σκεπάζετε την μοτοσυκλέτα σας με κουκούλα, είτε την βάζετε σε γκαράζ είτε την αφήνετε στο δρόμο.
Με αυτόν τον τρόπο, οι περαστικοί δεν γνωρίζουν τι βρίσκεται από κάτω και επίσης δεν μπορούν να δουν τι πιθανά μέτρα ασφαλείας έχετε λάβει για να προστατέψετε την περιουσία σας.