7 και 1 συμβουλές ασφάλειας

7+1 συμβουλές για πιο ασφαλές από επίδοξους διαρρήκτες σπίτι

check-mark-hiΑρκεί ένας συναγερμός για να είστε ασφαλής στο σπίτι από τους κλέφτες; Προφανώς, αποτελεί κοινή λογική ότι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι αρνητική. Το ζήτημα είναι να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να δοκιμαστεί το σύστημα συναγερμού σας. Φυσικά, αυτό επιτυγχάνεται μέσω της πρόληψης.

Παρακάτω, θα παραθέσουμε όχι μόνο τα στοιχεία που προσελκύουν τους κλέφτες, αλλά και τρόπους διόρθωσης τους.

1. Η εξώπορτα

Το πρώτο πράγμα στο οποίο «πέφτει το μάτι» ενός περαστικού. Εάν δείχνει φθαρμένη και ταλαιπωρημένη, χωρίς αυξημένο επίπεδο ασφαλείας, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση ενός επίδοξου κλέφτη εισέλθει στο σπίτι σας.

Πώς να το διορθώσετε: Διατηρείτε την εξώπορτα σε καλή κατάσταση. Προσθέστε σε αυτήν πύρους ασφαλείας και , γενικότερα, ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να την αναβαθμίσετε. Ακόμα, μπορείτε να τοποθετείτε διαφορετικά διακοσμητικά στοιχεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πράγμα το οποίο περνάει προς τα έξω το μήνυμα της φροντίδας του χώρου σας.

 

2. Η κλειδαριά

Η κλασική κλειδαριά ασφαλείας αποτελεί ένα εύκολο εμπόδιο για όποιον θέλει να την παραβιάσει. Ακόμα και με την παρακολούθηση σχετικών ερασιτεχνικών βίντεο, οποιοσδήποτε είναι ικανός να ξεπεράσει το εμπόδιο μιας παλαιού τύπου κλειδαριάς ασφαλείας.

Πώς να το διορθώσετε: Η επένδυση σε σύγχρονες κλειδαριές ασφαλείας είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τη δική σας ακεραιότητα, όσο και για την ασφάλεια του χώρου σας.

 

3. Σύστημα Συναγερμού

Όπως προαναφέρθηκε, η ύπαρξη ενός συστήματος συναγερμού δεν αρκεί για την προστασία του οικήματός σας. Όμως, η απουσία ενός ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας ενθαρρύνουν εκείνους που θέλουν να εισβάλλουν σπίτι σας. Πολλοί, εσφαλμένα, νομίζουν ότι μια πινακίδα security και μια εξωτερική σειρήνα συνιστούν ένα σύστημα ασφαλείας. Μόνο που αυτά δεν αρκούν σε περίπτωση που διαρρήκτες επιχειρήσουν να εισβάλλουν στο οίκημά σας.

Πώς να το διορθώσετε: Είναι απλό. Μέσω της συνεργασίας σας με μια αξιόπιστη εταιρεία ασφαλείας η προστασία του σπιτιού σας αυξάνεται και «κόβεται η φόρα» των κλεφτών μόλις αντικρίσουν σημάδια ότι ο χώρος φυλάσσεται. Η Union Security  εγγυάται την εγκατάσταση ενός αποτελεσματικού συστήματος ασφαλείας, ανάλογα με τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του χώρου σας.


4. Φωτισμός

Το κεφάλαιο «φως» είναι πολύ σημαντικό στον τομέα της ασφάλειας. Ένα από τα πρώτα πράγματα που προσέχουν οι διαρρήκτες είναι ο φωτισμός γύρω από το σπίτι και την αυλή, καθώς η επιτυχία της “αποστολής” τους έγκειται στο ότι δεν θα γίνουν έγκαιρα αντιληπτοί. Η απουσία φωτός δυσκολεύει και το έργο των καμερών που ενδέχεται να διαθέτετε μέσα και έξω από το σπίτι.

Πώς να το διορθώσετε:
Η τοποθέτηση αυτόματου φωτισμού ( φωτοκύτταρο ) θέτει  τα όρια του χώρου σας και συνδυάζεται αποτελεσματικά με τις κάμερες ασφαλείας. Δεν υπάρχει καλύτερο καλωσόρισμα ενός διαρρήκτη από το γέμισμα του χώρου με άπλετο φως, κατά την προσπάθειά του να πλησιάσει το οίκημά σας.

 

5. Τα απορρίμματα έξω από το σπίτι

Η συνήθεια να αφήνουμε σακούλες σκουπιδιών ή χάρτινες κούτες καινούριων οικιακών συσκευών είναι πιο επικίνδυνη από όσο φανταζόσαστε. Εκτός του ότι μαρτυρούν την οικονομική σας κατάσταση, προδίδουν και την απουσία σας από το σπίτι, από τη στιγμή που όταν λείπετε για καιρό αυτή η συνήθεια σταματάει.

Πώς να το διορθώσετε: Πετάτε τα σκουπίδια και τις κούτες κατευθείαν στον κάδο απορριμμάτων ή ανακύκλωσης. Αν βιάζεστε ή, για οποιοδήποτε λόγο, αδυνατείτε να κάνετε το παραπάνω, είναι προτιμότερο να αφήσετε τα σκουπίδια μέσα στο σπίτι, προσωρινά.

 

6. Το γραμματοκιβώτιο

Ένα βουνό  από γράμματα,  λογαριασμούς και διαφημιστικά έντυπα στο γραμματοκιβώτιο σας, μαρτυρά την απουσία σας από το σπίτι και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ουσιαστικά, αποτελεί μια πρόσκληση παραβίασης του σπιτιού σας.

Πώς να το διορθώσετε:
Σε περίπτωση που σχεδιάζετε να απουσιάσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι, ζητήστε από το ταχυδρομείο να φυλάξει τα γράμματα σας σε κάποια θυρίδα ή από ένα άτομο της πλήρους εμπιστοσύνης σας να τα συγκεντρώσει μέχρι να επιστρέψετε.

 

7. Η έκθεση των εσωτερικών χώρων

Οι ανοιχτές κουρτίνες μπορεί να γεμίζουν το σπίτι με φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά ταυτόχρονα προσφέρεται απλόχερα προς οποιονδήποτε εξωτερικό παρατηρητή λεπτομέρειες γύρω από το περιεχόμενο και τη διαρρύθμιση του χώρου σας.
Πώς να το διορθώσετε:  Περιορίστε την έκθεση του σπιτιού σας χωρίς λόγο γιατί δεν ξέρετε πότε και από ποιον παρακολουθείται.

 

7+1 : Ο «Δούρειος Ίππος» των social media:

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν τον νούμερο 1 εχθρό τόσο της δικής σας ασφάλειας, όσο και της περιουσίας σας. Η πλειοψηφία κάνει λάθος διαχείριση της σχέσης της με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτελέσματα, κάποιες φορές, καταστρεπτικά για τους ίδιους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το ανέβασμα φωτογραφιών και check in ατόμων από διακοπές ακολουθεί διάρρηξη στο σπίτι που άφησαν πίσω. Ουσιαστικά, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες ενημερώνουν σχετικά με την απουσία τους, καθώς και ότι το οίκημά τους είναι απροστάτευτο, ακυρώνοντας οποιοδήποτε άλλο μέτρο προστασίας έχουν λάβει.

Πώς να το διορθώσετε:   Η σχέση με τα social media συνιστά προσοχή στο μέγιστο βαθμό, ιδιαίτερα όταν σχετίζεται με θέματα ασφαλείας. Αποφεύγετε να ενημερώνετε σχετικά με την κατάστασή σας και το που βρίσκεστε σε τρίτους. Εάν επιθυμείτε να μοιραστείτε στιγμές με τους φίλους σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι προτιμότερο να το κάνετε μετά το πέρας των διακοπών σας.

Καλές, ξεκούραστες και ασφαλείς διακοπές!