Κίνδυνος ανάφλεξης

Τρεις μήνες μετά το πέρασμα της Μήδειας και σε πολλές περιπτώσεις στα βόρεια προάστια, συνεχίζουμε να βλέπουμε σωρούς κλαδιών, κομμένων και πεσμένων δέντρων παρά τις συνεχείς φιλότιμες προσπάθειες για την περισυλλογή τους.

Όμως με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει συνεχώς σε καλοκαιρινά επίπεδα, ο κίνδυνος ανάφλεξης και η πρόκληση πυρκαγιών αυξάνεται κατακόρυφα από τις συσσωρευμένες μάζες των υλικών.

Το πρόβλημα μεγαλώνει από τις εργασίες καθαρισμού των κολόνων, ή των κηπαίων με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι μάζες των εύφλεκτων, οι οποίες βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές.

Οι κάτοικοι θα πρέπει να συνεχίσουν να επικοινωνούν και να ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να απομακρυνθούν τα κλαδιά από τους δρόμους της κάθε περιοχής.

Ως Ως Union Security θέλοντας να συμβάλλουμε στην κοινή προσπάθεια, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία στα πλαίσια της Περιπολίας Γειτονιάς της κάθε περιοχής, να ενημερώνουμε τους αρμόδιους φορείς, για τα συγκεκριμένα σημεία που οι φύλακες μας παρατηρούν σωρούς κομμένων δέντρων και κλαδιών.

Παράλληλα, προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας, όπως κρατήσουν υπεύθυνη στάση και προβούν άμεσα στον καθαρισμό των οικοπέδων, καθώς και των ακάλυπτων χώρων των οικιών τους από τα ξερά χόρτα και την απομάκρυνση αυτών, προκειμένου να μην θέσουν την περιουσία τους σε κίνδυνο, αλλά και την ίδια τους τη ζωή από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Δείτε, τα σχετικά άρθρα στο blog της Union Security:

 

Union Security Ασφαλώς δίπλα σας!